Szkoła Podstawowa nr 1 im. Jana Pawła II

1. Poniedziałek  03.06.2019     
    1. Zupa jarzynowa , pieczywo (składniki :woda, ziemniaki, kurczak  , śmietana  ,marchew, brokuł , kalafior , seler por , chleb słonecznikowy*, chleb zwykły*, koper ,kozieradka , koper , pieprz czarny  sól)
    2. Makaron z serem  ,kompot owocowy ( składniki :, makaron pszenny , twaróg , słonina ,sól, kompot  - truskawka , cukier)
2. Wtorek  04.06.2019     
    1. Zupa truskawkowa z makaronem(składniki :Woda , makaron pszenny ,truskawki ,  śmietana, , cukier ,sól )
    2. Kotlet drobiowy panierowany , ziemniaki ,bukiet warzyw z masłem , kompot owocowy (składniki :   Ziemniaki , filet z kurczaka ,  brokuły, kalafior, marchew , olej rzepakowy ,   jaja , bułka ,mleko  ,mąka pszenna, masło ,  pieprz czarny , sól ,kompot – mieszanka owocowa , cukier)
3. środa  05.05.2019     
    1. Zupa kalafiorowa  , pieczywo      (składniki :woda ,ziemniaki , kalafior  ,kurczak , śmietana  marchew , seler  , por ,kozieradka ,  sól, pieprz czarny, chleb pełnoziarnisty *, chleb zwykły*  )
    2. Fasolka po bretońsku, pieczywo ,kompot owocowy(składniki : fasola Jaś , kiełbasa wiejska ( mięso wieprzowe , sól , pieprz ) , przecier pomidorowy , mąka pszenna , chleb pełnoziarnisty* , chleb zwykły *, kminek , majeranek , lubczyk , kompot – wiśnia,   cukier)
4. Czwartek  06.06.2019     
    1. Krupnik , pieczywo   (składniki :Woda , ziemniaki ,  kasza jęczmienna, kurczak  , marchew , seler  , por , natka pietruszki  kozieradka , sól, pieprz czarny, )     
    2. Sztuka mięsa ze schabu  ,  ziemniaki , pomidor z cebulą  , kompot owocowy (składniki :   Ziemniaki , schab wieprzowy, pomidor , mleko ,śmietana,  mąka pszenna ,cebula   , sól, , pieprz czarny , kminek , rozmaryn ,oregano , bnazylia , tymianek , czosnek , kompot – truskawka , cukier)
5. Piątek  07.06.2019     
    1. Zupa z soczewicy, pieczywo   (składniki :woda ,ziemniaki , soczewica  ,kurczak ,  marchew , seler  , por ,kozieradka , ,sól, pieprz czarny, majeranek,  chleb pełnoziarnisty *, chleb zwykły* )
    2. Filet z ryby , ryż , surówka z kapusty młodej , kompot owocowy( składniki : filet z ryby ,  ryż , kapusta biała młoda olej rzepakowy , jaja , bułka , mąka pszenna , ogórek zielony , masło , ocet jabłkowy , sól , koper , trawa cytrynowa , pieprz cytrynowy,   kompot – mieszanka owocowa, cukier )

*Wykaz składników dostępny u intendenta

logo m     logo CyfrowaSzkola    Zagrajmy o sukces    szkola dobrych praktyk sp    szkola dobrych praktyk gim  

 

  awarded etwinning school label       Cyberauci logo for light

 

       dziecko w sieci    sieciaki    dbi    SPR logo      akademia puchatka     

 

     szkola w ruchu      banner patronat                      DEU    logo chd

 

   dobra szkola logo kolor     http://www.bpe.powiat.lublin.pl/       Schule im Wandel logo