Szkoła Podstawowa nr 1 im. Jana Pawła II

1. Poniedziałek  15.01.2018
    1. Zupa wielowarzywna , pieczywo   alergeny  1,3,6,7,8,9,11
    2. Pierogi ruskie, kompot owocowy alergeny  1,3,7
2. Wtorek  16.01.2018
    1. Barszcz czerwony z jajkiem , pieczywo alergeny  1,3,6,7,8,9,11
    2. Bitki schabowe z cebulą , ziemniaki  , sałata lodowa ,  kompot owocowy  alergeny 1,7
3. Środa  17.01.2018
    1. Zupa fasolowa, pieczywo    alergeny  1,3,6,7,8,9,11
    2. Gulasz wołowy, kasza pęczak , ogórek kiszony, kompot owocowy  alergeny  1
4. Czwartek  18.01.2018
    1. Rosół z makaronem  alergeny  1,3,9
    2. Udziec z kurczaka , ziemniaki ,marchewka gotowana, kompot owocowy  alergeny 1,3,7    
5. Piątek  19.01.2018
    1. Zupa rybna , pieczywo   alergeny  1,3,4,6,7,8,9,11
    2. Pieczarki w śmietanie z makaronem, kompot owocowy alergeny  1,3,7

*Alergeny:

1.Zboża zawierające gluten
2.Skorupiaki i produkty pochodne
3.Jaja i produkty pochodne
4.Ryby i produkty pochodne
5.Orzeszki ziemne i produkty pochodne
6.Soja i produkty pochodne
7.Mleko i produkty pochodne
8.Orzechy (migdały, orzechy laskowe , orzechy włoskie , orzechy nerkowca , orzeszki pecan , orzechy brazylijskie , orzechy pistacjowe , orzechy makadamia)         
9.Seler i produkty pochodne
10.Gorczyca i  produkty pochodne
11.Sezam i produkty pochodne
12.Dwutlenek Siarki i siarczyny
13.Łubin
14.Mięczaki
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy : pieprz czarny .majeranek , oregano , cary  , kurkuma , bazylia , zioła prowansalskie , papryka słodka , pieprz ziołowy , pieprz cytrynowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości  glutenu , mleka , jaj , soi  , selera i gorczycy.

logo m     logo CyfrowaSzkola    Zagrajmy o sukces    szkola dobrych praktyk sp    szkola dobrych praktyk gim    

 

       dziecko w sieci    sieciaki    dbi    SPR logo      akademia puchatka     

 

      szkola w ruchu      banner patronat                      DEU    logo chd

 

http://www.bpe.powiat.lublin.pl/       Schule im Wandel logo