1. Poniedziałek 04.02.2019
1. Zupa wielowarzywna , pieczywo alergeny 1,3,6,7,8,9,11
2. Pierogi ruskie ,kompot owocowy alergeny 1,3,7
2. Wtorek 05.01.2019
1. Zupa truskawkowa z makaronem alergeny 1,3,7
2. Kotlet schabowy, ziemniaki , fasolka szparagowa, kompot owocowy alergeny 1,3,7
3. Środa 06.01.2019
1. Barszcz biały z jajkiem, pieczywo alergeny 1,3,6,7,8,9,11
2. Gulasz wieprzowy , kasza pęczak ogórek kiszony, kompot owocowy alergeny 1
4. Czwartek 07.01.2019
1. Rosół z makaronem alergeny 1,3,9
2. Udziec z kurczaka , ziemniaki , marchewka gotowana , kompot owocowy alergeny 1,7
5. Piątek 08.02.2019
1. Zupa fasolowa , pieczywo alergeny 1,3,4,6,7,8,9,11
2. Makaron z serem , kompot owocowy alergeny 1,3,7
*Alergeny:
1.Zboża zawierające gluten
2.Skorupiaki i produkty pochodne
3.Jaja i produkty pochodne
4.Ryby i produkty pochodne
5.Orzeszki ziemne i produkty pochodne
6.Soja i produkty pochodne
7.Mleko i produkty pochodne
8.Orzechy (migdały, orzechy laskowe , orzechy włoskie , orzechy nerkowca , orzeszki pecan , orzechy brazylijskie , orzechy pistacjowe , orzechy makadamia)
9.Seler i produkty pochodne
10.Gorczyca i produkty pochodne
11.Sezam i produkty pochodne
12.Dwutlenek Siarki i siarczyny
13.Łubin
14.Mięczaki
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy : pieprz czarny .majeranek , oregano , cary , kurkuma , bazylia , zioła prowansalskie , papryka słodka , pieprz ziołowy , pieprz cytrynowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu , mleka , jaj , soi , selera i gorczycy.