Szkoła Podstawowa nr 1 im. Jana Pawła II

1. Poniedziałek  17.12.2018      
    1. Krupnik , pieczywo  alergeny  1,3,6,7,8,9,11
    2. Fasolka po bretońsku ,pieczywo ,kompot owocowy   alergeny  1,3,6,8,11
2. Wtorek  18.12.2018      
    1. Kapuśniak , pieczywo  alergeny  1,3,6,7,8,9,11
    2. Filet z indyka panierowany, ziemniaki , mix warzyw w sosie vinegret, kompot owocowy    alergeny  1,3,7
3. Środa  19.12.2018      
    1. Zupa ogórkowa , pieczywo  alergeny  1,3,6,7,8,9,11
    2. Pulpet w sosie koperkowym , kasza bulgur , buraczki ćwikłowe ,  kompot owocowy  alergeny  1,3,7
4. Czwartek  20.12.2018      
    1. Zupa pomidorowa z ryżem   alergeny  1,7,9
    2. Schab w sosie własnym , ziemniaki , pomidor z cebulą ,  , kompot owocowy alergeny  1,7,10

*Alergeny:

1.Zboża zawierające gluten
2.Skorupiaki i produkty pochodne
3.Jaja i produkty pochodne
4.Ryby i produkty pochodne
5.Orzeszki ziemne i produkty pochodne
6.Soja i produkty pochodne
7.Mleko i produkty pochodne
8.Orzechy (migdały, orzechy laskowe , orzechy włoskie , orzechy nerkowca , orzeszki pecan , orzechy brazylijskie , orzechy pistacjowe , orzechy makadamia)         
9.Seler i produkty pochodne
10.Gorczyca i  produkty pochodne
11.Sezam i produkty pochodne
12.Dwutlenek Siarki i siarczyny
13.Łubin
14.Mięczaki
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy : pieprz czarny .majeranek , oregano , cary  , kurkuma , bazylia , zioła prowansalskie , papryka słodka , pieprz ziołowy , pieprz cytrynowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości  glutenu , mleka , jaj , soi  , selera i gorczycy.

logo m     logo CyfrowaSzkola    Zagrajmy o sukces    szkola dobrych praktyk sp    szkola dobrych praktyk gim  

 

  awarded etwinning school label       Cyberauci logo for light

 

       dziecko w sieci    sieciaki    dbi    SPR logo      akademia puchatka     

 

     szkola w ruchu      banner patronat                      DEU    logo chd

 

   dobra szkola logo kolor     http://www.bpe.powiat.lublin.pl/       Schule im Wandel logo